Despre OLED

OLED – explicatie simpla

OLED (Organic Light-Emitting Diode) este o tehnologie de afișare utilizată în ecranele televizoarelor, telefoanelor mobile și alte dispozitive electronice. OLED-urile funcționează prin emisia de lumina atunci când curent electric trece prin straturile organice din ecran. Acest lucru face ca OLED-urile să fie mai subțiri și mai flexibile decât alte tipuri de ecrane, cum ar fi LCD-urile.
Un avantaj major al OLED-urilor este calitatea superioară a imaginii. OLED-urile au un contrast mult mai mare decât LCD-urile, ceea ce înseamnă că negru este mai negru și culorile sunt mai vibrante. De asemenea, OLED-urile au un unghi de vizualizare mai larg decât LCD-urile, astfel imaginea poate fi văzută clar chiar și din unghiuri extreme.
Un alt avantaj al OLED-urilor este că acestea pot fi fabricate (teoretic) pe o varietate de suporturi flexibile, cum ar fi materialele textile, oferind oportunități noi pentru produsele de afișare.
OLED-urile sunt mai scumpe decât alte tipuri de ecrane, iar viața de utilizare a acestora poate fi mai scurtă decât a altor tipuri de ecrane.OLED este considerat a fi o tehnologia de afișare cea mai avansată care oferă o calitate superioară a imaginii și o flexibilitate crescută

OLED – putin mai complicat